Személyi kölcsön előtörlesztés – jó tudni!

Ha már folyósított személyi kölcsönnel rendelkezel, bármikor dönthetsz úgy, hogy azt a törlesztési futamidő során részben vagy teljes egészében előtörleszted. A részleges előtörlesztést választhatod a teljes futamidő alatt többször is.

Akár megváltoztak a kölcsön folyósításakor fennálló körülményeid, akár csak újrakalkuláltad a lehetőségeidet, érdemes lehet csökkentened a fennálló tőketartozásod összegét. Ez még akkor is igaz, ha emiatt előtörlesztési díjat kell fizetned. Ennek értéke bankonként eltérő mértékű: személyi kölcsön előtörlesztés esetén jellemzően az előtörleszteni kívánt összeg 1-3 százaléka között mozog. Ezen költségeket is figyelembe véve ajánlatos minimum három havi törlesztő részletnek megfelelő összegben kezdeményezned az előtörlesztést.

És hogy miért érdemes előre befizetned? Mert a személyi kölcsön előtörlesztés után már az alacsonyabb tőketartozás összegére számolja a bank a kamat és kezelési költség kötelezettséged, így ezekkel és az előtörlesztett összeggel arányosan csökken vagy a havi törlesztő részleted, vagy a hitelkötelezettséged időtartama.

Arra is van lehetőséged, hogy a teljes tartozásod visszafizesd még a futamidő lejárta előtt, ebben az esetben végtörlesztést kell kérned. Ekkor a teljes tőketartozás összegére kerül felszámításra a fizetendő előtörlesztési díj.

Ilyen feltételek mellett bátran belevághatsz a kölcsön igénylésébe, hiszen a személyi kölcsön előtörlesztés segítségével vagy hamarabb kifizetheted a kölcsönöd, vagy felszabadíthatod a hitelfizetésre szánt pénzed egy részét, ezt pedig újabb céljaid megvalósítására fordíthatod.

Személyi kölcsön bankszámla nélkül? Igen, lehet!

Szükséged lenne személyi kölcsönre, mindezt bankszámla nélkül szeretnéd megoldani?

A közhiedelem szerint, ha nem rendelkezel bankszámlával, akkor esélyed sincs személyi kölcsön felvételére.
Ne aggódj, számodra is van megfelelő pénzügyi megoldás. Léteznek olyan pénzintézetek, melyek anélkül tudnak neked pénzt adni, hogy nyitnod kellene egy bankszámlát.  A legismertebb bankszámla nélkül személyi kölcsönt adó társaságok a Cofidis, a  Provident  és a Cetelem, melyeket valószínűleg már a tévéből vagy rádióból ismersz.

Mi a titka a személyi kölcsön igénylésének bankszámla nélkül? Ezek a pénzintézetek nem számlára kérik a törlesztő részletek utalását, hanem sárga csekket biztosítanak számodra. Sőt még az is előfordulhat, hogy az üzletkötő, akivel intézted az ügyletet, személyesen fog hozzád kimenni minden fizetési időszak alkalmával. Így neked ki sem kell mozdulnod otthonról, mégis eleget tudsz tenni a fizetési kötelezettségednek.

Tehát, ha nem rendelkezel bankszámlával, de nem is szeretnél egyet nyitni, akkor sem szabad elkeseredned, te sem maradsz le semmiről, te is hozzájuthatsz személyi kölcsönhöz bankszámla nélkül. Az ügyintézés gyors és gördülékeny, már csak a döntést kell meghoznod, hogy mennyi pénzre van szükséged, s máris hívhatod a pénzintézetet, hogy kapcsolatba kerülj valamelyik illetékes munkatársukkal. Rövid idő alatt hozzájuthatsz a szükséges összeghez, s megvalósíthatod rövidtávú álmaidat. S utána sem kell a bankolással bajlódnod, hiszen a postán vagy személyesen fizethetsz.

Miért érdemes Független Pénzügyi Tanácsadóval intéztetni a hitelt?

Amikor eljutunk odáig, hogy hitelfelvételre szánjuk el magunkat, általában már tele van a fejünk a különböző egyéb papírmunkával, hivatalos ügyek intézése által okozott kellemetlenséggel. Elég csak egy lakásvásárlásra gondolnunk. Mire nagy nehezen sikerül megtalálni álmaink házát, kialkudni egy olyan vételárat, amelyet elérhetőnek tartunk, utánajártunk az összes elérhető támogatásnak, esetleg sikerült is eladni a jelenlegi ingatlanunkat, vagy felmondani az albérletet, már zsong a fejünk a tennivalóktól. Pedig ekkor még az új hely nincs is felújítva, bútorozva, gépesítve – hol van az még, előbb szerezzük meg… Érthető tehát, hogy sokan szeretnének hitelt gyorsan.

Hitelt gyorsan? Esetleg még egyszerűen is? Ugyan, az szinte lehetetlen! Hiszen a hiteligénylés minden esetben egy hosszadalmas, körülményes folyamat, ahol igencsak számolnunk kell azzal az eshetőséggel is, hogy a kiválasztott bankunk esetleg elutasít minket, és más bankoknál kell próbálkoznunk.

A bonyodalmak jelentős része azonban elkerülhető abban az esetben, ha igénybe vesszük egy független pénzügyi tanácsadó segítségét. Ő ugyanis ismeri a legtöbb bank hitelezési üzletszabályzatát és szokásait, illetve követi az azokban előforduló változásokat. Így a tanácsadó közreműködésével lehetséges, hogy a számunkra elérhető – és elérni is kívánt – legnagyobb összegű, illetve legkedvezőbb kamatozású kölcsönt kaphassuk meg. Röviden összefoglalva, egy független pénzügyi tanácsadó bevonásával könnyebben kaphatsz hitelt gyorsan. Nincs tehát mit veszítened, érdemes máris felemelned a telefont, és felkeresni bennünket, hiszen a segítségünkkel minimális befektetéssel akár milliókat is megtakaríthatsz!

Mi a legfontosabb feltétele a személyi kölcsönnek?

Biztosan neked is van valamilyen hiteled, min oly’ sokaknak. Lehet, hogy részletre vetted az autódat, vagy a mosógépet, a laptopodat vagy a telefont. Lehet azonban az is, hogy ezek a hitelek összesen már túl nagy összegre rúgnak havonta és túlságosan megterhelik a pénztárcádat. Ha azon szerencsés emberek közé tartozol, hogy nincs és nem is akarsz semmilyen hitelt, akkor se lapozz tovább, hiszen neked is adódhat olyan szituáció az életedben, hogy nem tudod máshogy megoldani az adott élethelyzetedet, csakis hitelből. Sőt vannak olyan speciális esetek is, amikor a baj csőstül jön és egyszerre több megoldandó pénzügyi feladattal találod magad szemben, amely meghaladja anyagi lehetőségeidet. Mindhárom esetben jó megoldást jelenthet egy jól megválasztott személyi kölcsön.

A különböző bankok, különböző feltételei között nagyon nehéz kiigazodni, ezért vagyunk mi, hogy elkalauzoljunk az útvesztőben. Mi a legfontosabb feltétele a személyi kölcsönnek? Megmutatjuk:

·         rendelkezned kell havi rendszerességgel érkező jövedelemmel,

·         legalább 3 havi folyamatos munkaviszonnyal,

·         valamilyen közüzemi számlával, ami a te nevedre szól, ha nincs, jó a telefonszámla is,

·         kell, hogy legyen bejelentett lakhelyed.

Amennyiben megfelelsz ezeknek a kritériumoknak, a továbbiakban mi segítünk neked, hogy megtaláld a személyedre szabott, igényeidnek leginkább megfelelő személyi kölcsönt. Nálunk a problémás esetekre – pl. BAR-lista, idősebb kor – is létezik megoldás. Bármilyen nehéz helyzetben is érzed magad, mi segítünk kilábalni belőle.

Mennyi idő alatt lehet személyi kölcsönhöz jutni?

A személyi kölcsön igénylése sokak fejében még mindig nehezen hozzáférhető, utánajárást és bonyolult papírmunkát feltételező hosszadalmas procedúraként él. Pedig a bankok többsége rugalmasan alkalmazkodott a változó piaci igényekhez, így a személyi kölcsön átfutási idő mára jócskán lerövidült.

Egy szimpla kölcsönigénylő lap kitöltésével, a bankszámlakivonataid és a munkáltatód által aláírt igazolás becsatolásával azonnal megkezdheted a kölcsön igénylését. Néhány banknál már elektronikus formában is elindíthatod a kérelmet, elegendő a pozitív előbírálat után személyesen bemenned.

Lerövidítheti a folyamatot, ha ugyanannál a banknál nyújtod be a hiteligényedet, ahol egyébként is vezeted a bankszámládat. Ilyenkor a pénzintézet sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudja felmérni a fizetési szokásaidat, és az esetleges törlesztési kockázatokat.

Természetesen bármelyik másik banknál is kezdeményezhetsz kölcsön igénylést. Néha még az is előfordul, hogy egy másik bank rugalmasabb feltételeket kínál a saját számlavezető bankodénál. Sokszor vonzó lehet az akciós kamatok ígérete, érdemes azonban a teljes futamidő viszonylatában összehasonlítanod az ajánlatokat.

Ha pénzszűkében vagy és gyorsan szeretnéd megoldani a helyzetet, akkor fontos szempont, hogy a személyi kölcsön átfutási ideje a lehető legrövidebb legyen. Nálunk akár 1-2 órán belül, vagy másnapra a bankszámládon lehet a kért kölcsönösszeg.

Még vonzóbbá teheti a személyi kölcsönt, hogy szinte a legegyszerűbb az igénylése, hiszen sem adóstársra, sem fedezet bevonására nincs szükséged.

CSOK / Szocpol

Mi az a CSOK?

2015. július 1-jétől új és használt lakásokra igénybe vehető lakástámogatási rendszer, melynek célja, hogy a korábban kialakított támogatás (szocpol) egy kibővített, módosított formában, többek számára elérhető legyen. Többek számára, hiszen ezt nem csak új és használt lakásokra, családi házakra, hanem bővítésre is igénybe lehet venni.

 

CSOK-LAKÁSHITEL IGÉNYLÉS FELTÉTELEI

 

Új lakás: Az alapozási munkáktól kezdődően teljes egészében újonnan épített lakóház vagy lakás. Rendelkezik legalább egy 12 nm-t meghaladó lakószobával, főzőhelyiséggel, fürdőhelyiséggel, wc-vel, közműves villamos energia szolgáltatással, közműves vagy egyedi szennyvízkezelő berendezéssel (zárt szennyvíztároló is), közműves ivóvíz szolgáltatással (vagy ivóvíz minőségű fúrt kút).

 

 

Új lakás vásárlás

 

 • július 1-jén vagy azt követően kiállított használatbavételi engedély
 • Új lakás vásárlása esetén az adásvételi szerződés megkötését követő 120 napon belül
 • Gazdálkodó szervezet értékesítés céljára építette, melyet első ízben természetes személy részére értékesítenek
 • Az eladó nem lehet az igénylőknek közeli hozzátartozója vagy élettársa, gazdálkodó szervezet esetén nem lehet tulajdonosi kapcsolat

 

Új lakás építése

 • július 1-jén vagy azt követően kiállított építési engedély, de még nem rendelkezik használatbavételi engedéllyel
  • 12m2 alapterületű lakószoba
  • Közműves villamos energia szolgáltatása
  • Egyedi fűtésnek kell lennie a lakásban (a KTK szerint ez azt jelenti, hogy “valamilyen fűtéssel rendelkezzen” az ingatlan)
  • Közműves szennyvízelvezetésnek vagy szennyvíztisztító készüléknek vagy derítőnek kell lennie az ingatlanon
  • Vezetékes ivóvízszolgáltatásnak kell lennie, ami kiváltható ivóvíz minőségű kút telepítésével
 • Mostantól lehetőségünk van külterületen, zárttelken vagy tanyán is építkezni.

 

Tetőtér beépítés

Tetőtér beépítés vagy emelet ráépítés: Legalább két új önálló albetétként nyilvántartott, lépcsőházból vagy szabadlépcsőn megközelíthető, külön bejárattal rendelkező újabb lakás kivitelezése.

 

Személyi feltételek

Igényelhetik:

 • Házastársak, Fiatal házaspárok, Élettársak (igénylőknek tulajdoni hányadot kell szerezniük)
 • Az igénylő büntetlen előéletű
 • Az igénylőnek nincs az állami adóhatóságnál (NAV) nyilvántartott köztartozása
 • Az igénylők közül legalább az egyik fél a kérelem benyújtásakor min. 180 napos TB jogviszonnyal rendelkezik

 

Gyermek vállalás

Csak fiatal házaspár vállalhat gyermeket!

 • gyermektelen fiatal házaspár esetén 3 gyermek
 • 1 gyermekes fiatal házaspár esetén 2 gyermek
 • 2 gyermekes fiatal házaspár esetén 1 gyermek